lördag 14 januari 2012

Chokladbiskvier

 
Chokladbiskvier är egentligen min vän Jennys specialitet, hon brukar alltid ha några smarriga chokladbiskvier i sin gömma, det vill säga i frysen som oftast är fylld med alla möjliga sorters bakade godsaker. Häromdagen var det jag som fick ett infall och ville testa göra biskvier. Det var lite pilligt att göra dem, framförallt när jag försökte få dem släta. Eftersom chokladbiskvier egentligen är lite för söta för min smak, gjorde jag bara små munsbitar till biskvier och jag hade i lite kaffe i chokladsmörkrämen, och goda blev de. Nu vill jag bara göra igen, för att få dem ännu bättre.






torsdag 5 januari 2012

Vår fina bil

Nu har vi äntligen fått vår bil! Igårkväll vann vi som sagt budgivningen och imorse strax innan kl 9 ringde de oss och ville boka in en tid på förmiddagen idag, men det kunde vi förstås inte eftersom bilen var i Strängnäs, utan vi sa kl 13 istället. Snabbt bokade vi tågbiljetter, kastade i oss lite frukost och hastade iväg till centralstationen. Vi tog ett tåg som kom fram 11.34 (ett senare tåg anlände efter kl 13). Väl i Strängnäs kunde man ta taxi eftersom det inte gick några lämpliga kommunala medel, men eftersom vi hade gott om tid knatade vi till bilstället efter att ha slängt i oss varsin korv på stationen. Promenaden tog ungefär trekvart och vi hann se oss omkring i Strängnäs industriområde. ;)

På bilstället fick vi chansen att ta en närmare titt på bilen och ta en provtur för att se att allt var ok och enligt bilbeskrivningen. När vi skulle betala medgavs inte mitt kort!! Det visade sig att kortet hade en spärr på nåt belopp så att man inte ska bli av med så mycket pengar ifall det blir stulet. Ett samtal till banken och ett långt förhör senare för dem att bekräfta min identitet kunde vi betala bilen och köra hem den.

Jag körde första halvan - till Södertälje - och Jonas körde resten av sträckan. Första intrycket och känslan av bilen är väldigt bra och vi är supernöjda! När vi kom hem tog vi en sväng ner till vår galleria och shoppade bilprodukter! =D Så nu har vi precis spenderat en timme inne i bilen och rengjort den invändigt, tryckt på alla knappar, inrett den med lite bra prylar och programmerat in lite bra kanaler på radion. Saker som får bo i vår bil är bland annat min isskrapa med vektorformler från TET-kursen (teoretisk elektroteknik) på KTH, en snöborste, USB-laddare till mobilerna, rengöringsservetter, första-hjälpen-kit och en påse Bilar (godiset alltså). =) Fler  nödvändiga saker kommer så småningom. 


Isskrapan med vektorformler

Vår första bil

Här är den. Vår första bil. =D Vi vann budgivningen! Budgivningen var en nagelbitare - det stod mellan oss och någon bilhandlare som lade bud över varandra under nedräkningen av auktionen. När vi trodde att den andra hade gett sig, så kom det plötsligt in någon joker och lade ett bud i sista sekund, så vi var tvungna att lägga ett bud över det och då fick vi den. Om allt går ok till så är bilen vår och vi kan åka och hämta den i Strängnäs.

söndag 1 januari 2012

Sammanfattning av år 2011


I februari restes det en hel del för min del, konferens med jobbet på Island och sedan bar det av till en två veckors jobbresa till USA först och sedan Japan. Ett par veckor efter att jag kom hem från Japan inträffar tsunamin.
15 april vaknar vi mitt i natten av att det brinner hos grannen under oss. Vi klarar oss och så gör även vår lägenhet med mindre skråmor.
Till påsken kommer brorsan och hans familj upp till oss några dagar.
I maj sätter jag olika frön till massor av olika grönsaker och rotfrukter. Hela balkongen kommer att fyllas av grönt till bredden.
I juni firas midsommar traditionsenligt ute i skärgården. Jonas fyller 30 och vi äter på tvåstjärnig restaurang.
30 juni startar jag Happy pie för att kunna komma ihåg olika saker som händer, precis som en blogg är till för.
I juli och augusti spenderas semester ute i på landet och i Göteborg och Trelleborg. Vi suktar lite efter att köpa ett hus att bo i och går till och med på ett par visningar, men kommer fram till att vi trivs alldeles för bra där vi bor. Husplanerna skjuts fram till framtiden.
I augusti börjar mitt intresse för tårtor att väckas. Jag går på tårtkurser och bakar tårtor.
I oktober plockar vi svamp både i Skogås och på landet. Jenny håller en Halloweenfest där jag får vara med om att baka till ett dessertbord som gjorde succé.
I december fyller jag 30 och vågar ge mig på att ha fest hemma för över 20 personer. Jonas present till mig är en middag på ytterligare en tvåstjärnig restaurang.
Dagen efter min födelsedag klarar Jonas hans uppkörning efter endast tre månaders lektioner på körskolan i Slussen. Jag får min första tårtbeställning till ett dop, där jag blev en hel del erfarenheter rikare.
Julen firas för första gången ute på Nämdö, jul firas även i Skogås och i Hagsätra hos våra mammor. Julsemstern har mycket fokus på bilkörning och på att leta efter en bil att köpa. Nyår firas hemma med Jonas.

2012
...blir förhoppningsvis ett ännu bättre år, både privat och i arbetet. Vi har redan en resa att se fram emot, och det är till Hong Kong på våren. Sedan har vi nog inte planerat eller funderat så mycket mer inför 2012. Vi kommer att köpa en bil snart vet vi dock, och jag kommer/måste börja träna igen, det är inget snack om saken. Jag hoppas även kunna få fler tillfällen att baka tårtor till nära och kära och upprätthålla intresset nu när jag spenderat så mycket på kurser och verktyg. Jag har i alla fall en chokladdessertkurs och en tårtkurs till att gå på. Och vem vet, vi kanske till och med kommer att sätta upp listerna i lägenheten det här året.

Gott nytt 2012!


Nyårsafton spenderades hemma, bara jag och Jonas. Vi lyxade till det genom att korka upp en champagne som jag hade fått när jag fyllde 30, och genom att äta gott. Vi åt en trerätters middag - gratinerad hummer och jordärtsskockspuré till förrätt (igen, men det var så gott att vi var tvungna att laga det igen), amerikansk ribeye med sparris och potatisgratäng till varmrätt och glass till efterrätt. Lagom till tolvslaget gick vi ner till parkeringen med utsikt över hela Stockholm och tittade på och fotade fyrverkerierna och fick till några bra bilder på fyrverkerierna (vi hade med oss stativ).

Jul i Hagsätra, Skogås och bilhyrning

De två dagarna innan nyårsafton hyrde vi bil och turades om att köra runt, dels för Jonas att upprätthålla hans nya körkortskunskaper och dels för mig att fräscha upp minnet lite. Så i torsdags hyrde vi bil i Slussen, körde till Fruängen och köpte mammas julklapp - en flatbäddsskanner med negativskanner, körde hem, handlade och förberedde lite mat vi skulle ha med oss till mamma och sedan körde vi till mamma på kvällen för att fira jul/nyår.


Som vanligt slår mamma alltid på stort när hon ska laga mat. Det bjöds på mapo tofu, glasnudlar med krabba, sparris, majskyckling och gratinerad hummer med jordärtsskockspuré. Hummern och jordärtsskockspurén hade mamma önskat sig och det stod jag och Jonas för att tillaga. Mamma fick skannern i julklapp som jag nämde ovan, och den tog hela kvällen att utvärdera och försöka få till bra resultat innan vi bestämde oss för att den helt enkelt inte dög för att skanna in negativ med.

Dagen efter, körde vi till Gustavsberg, till porslinsoutleten där och gick i några butiker. Tur att Jonas var med annars hade jag gått "bezurk" och köpt på mig en massa onödigt, till exempel fyra saxar, men nu kom vi bara hem med tre saxar och lite annat... Efter det körde vi till Systrarna Delselius, ett café och bageri vid Grisslinge havsbad.


Caféet/konditoriet låg jättevackert till precis vid vattnet och vi åt en jättegod lunch och köpte med oss lite gott hem också. Därefter åkte vi till Fruängen och försökte lämna tillbaka skannern som vi inte var nöjda med, men nej, det fck vi minsann inte nu när vi hade öppnat förpackningen. Stor besvikelse!

På kvällen var det dags att köra till Skogås, via Älvsjö för att plocka upp Jonas mormor, för att fira jul hos Jonas mor. Där bjöds det på traditionellt julbord och julklappsutdelning. Mycket trevligt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...