söndag 25 januari 2015

Bråkiga chokladbiskvier


Det blev ett par motgångar när jag skulle göra dessa chokladbiskvier i julas. Dag ett lyckades jag göra bottnarna, men när jag skulle göra marängsmörkrämen så hade äggen tagit slut. Det var för sent på kvällen när jag kom på det, så jag kunde inte gå och handla nya ägg. Dag två när jag väl skulle göra marängsmörkrämen så gick min sockertermometer i glas sönder i marängsmeten när jag vispade marängen med elvispen. Doh! Det var dumt gjort. Bara att knäcka nya ägg! Som tur var lyckades jag hitta en fungerande termometer som inte var i glas denna gång. :)

Jag blev extra glad när jag lyckades komma på hur jag skulle bre på marängsmörkrämen på biskvibottnarna så att de blev någorlunda släta. Det var att klicka på en klick i mitten för att sedan dra ner krämen mot biskvikanten med palettkniven så att de blir toppiga.

Receptet var Leilas, och blev väldigt goda och uppskattade! Helt klart värt all möda! :)

söndag 4 januari 2015

Jess bröllopstårta

I april förra året (2014) fick jag frågan om jag kunde göra Jess och hennes blivande mans bröllopstårta i oktober och det skulle naturligtvis bli en ära att göra.


Som utgångspunkt fick jag lite bilder att inspireras av.


Det skulle alltså vara större cerisa rosor blandat med creme-färgade mindre kvistrosor samt rosenblad som skulle falla längs diagonalen på tårtan, och tårtan skulle även vara dekorerad med spets. Tårtan var för 20 personer, vilket blev två våningar. Smakmässigt skulle det vara chokladbotten med chokladmousse samt hallonmousse.


Jag tycker sjäv att tårtan blev väldigt romantisk och spetsen blev mycket vacker. En del av spetsen använde jag själv till min egen bröllopstårta (jag använde samma spetsform). En av utmaningarna med den här tårtan var att få till rätt storlek på rosorna under tillverkningen, samt att kunna kombinera ihop dem och placera dem så att de ser bra ut på tårtan.






Efteråt fick jag några bilder från bröllopet, taget av fotografen RH PHOTOGRAPHY. Jag bara älskar att få se bilder på tårtan i dess rätta miljö tillsammans med det vackra brudparet.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...